Ung Svensk Form 2021- välkommen med din ansökan senast den 30 september!

Ung Svensk Form 2021- välkommen med din ansökan senast den 30 september!

http://ungsvenskform.se/usf-2021/

Ansökningsperioden är öppen till den årliga jurybedömda designutmärkelsen och turnerande utställningen Utmärkelsen erbjuder dig som ung designer en bra  möjlighet att nå ut till ny publik, till designbranschen och även till olika media.

Stipendier

Du som ansöker har dessutom chansen att få stipendier:

  • Arbetsstipendium med lön och bostad hos IKEA 
  • Arbetsstipendium på Massive Entertainment, betald praktik ”Concept Artist”
  • Arbetsstipendium på Ericsson 
  • 50 000 kr i stipendium från Arvet (arkitektur)
  • Kvadrat-stipendium 
  • Lammhults Möbel-stipendium 
  • Stiftelsen för Garverinäringens Främjande bjuder in alla i USF 2021på en studie- och workshopresa till ett garveri i Sverige, på plats har man möjlighet att ansöka om två arbetsstipendier på 3-5 dagar på 20.000 kr vardera.

Se alla stipendier här: http://ungsvenskform.se/usf-2021/stipendier-2021/

Ansök senast 30 september 2020.

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, inrednings- och utställningsarkitektur, möbler, konsthantverk, armatur, glas, keramik, industridesign, textil och mode mm. 

Personer födda 1984 eller senare är välkomma att söka. Som äldre sökande kan du delta bara om du är studerande vid ansökningstillfället.

Andra nyheter…

 

Film Webinarium med Per Huvva Aitta

Film Webinarium med Per Huvva Aitta

Här kommer den korta versionen av webinariet med författaren Per Huuva. Han berättar om samisk och tornedalsk mat, och om tillblivelsen av sin kritikerrosade bok AITTA. Kortfilmen den första i en serie webinarier med olika utgångspunkter kring slöjd. Filmen är en...

Webinarium med Nik Märak 30:e september

Webinarium med Nik Märak 30:e september

Anmäl dig genom att maila till info@sameslojdstiftelsen.com och skriva ”bakning” i meddelanderaden. Instruktioner kommer senare.Välkomna!

Webinarium med Lotta Rahme 27:e augusti

Webinarium med Lotta Rahme 27:e augusti

Anmäl dig genom att maila till info@sameslojdstiftelsen.com och skriva ”tradgarveri” i meddelanderaden. Instruktioner kommer senare.Välkomna!