Marknadsvantar på Länsmuseum

Marknadsvantar på Länsmuseum

Erika Nordvall Falcks vackra och intressanta utställning om och med vantar kommer att ställas ut på Norrbottens museum. Invigning blir den 11 oktober.
Den 21 oktober klockan 12.00 kommer Erika Nordvall Falck själv att guida utställningen.
Den 22 oktober kommer Solveig Labba, som är en skicklig slöjdare och erfaren pedagog att hålla en work-shop för barn och unga.
Markadnsvantar program

Läs mer →

Inventering vecka 34

Vi vill passa på att tacka alla kunder, slöjdare och volontärer som bidragit till att göra vår medverkan Världens renskötares kongress till en succé!
Vi kommer att passa på att inventera butiken under vecka 34 och måste därför hålla stängt! Övrig verksamhet rullar på som vanligt och du når oss på e-post och per telefon. Har du vägarna förbi är det bara att ringa på dörren!…

Läs mer →

Världskongress i Jokkmokk

Den 16:e till 21:a augusti pågår en internationell kongress med renskötande folk från hela världen i Jokkmokk. Det är The 6th World Reindeer Herders Congress som anordnas vart fjärde år på olika platser i världen. Under kongressen kommer Sameslöjdstiftelsen att anordna en försäljningsmarknad och utställningar i Samernas utbildningscentrums aula. Slöjdare, konsthantverkare och konstnärer från bland annat Sverige, Ryssland och Kina, kommer att finnas på plats.…

Läs mer →

Slöjdare på Instagram

Slöjdare på Instagram

Sedan en tid tillbaka har Sameslöjdstiftelsen bjudit in spännande och intressanta personer med koppling till duodji till vårt Instagramkonto @duodji_365. Här får du under en vecka följa såväl samiska slöjdare, konsthantverkare som slöjdsamlare och andra som på något sätt lever med slöjden i sin vardag. Här hittar du till @duodji_365! Varje vecka får du förlja en ny spännande person som lever med duodji!

Läs mer →

Vernissage för årets sommarutställning!

Måndag den 12 juni är det vernissage för årets Sommarutställning hos Sameslöjdstiftelsen i Jokkmokk. Årets utställare är den Jokkmokksbaserade konstnärsduon Torbjörn Sandling och Margaretha Dahl Sandling.
Torbjörn och Margaretha målar helst naturbilder med motiv från Jokkmokks kommun. Ofta är motiven väldigt naturtrogna.
Utställningen pågår till den 22:a augusti.…

Läs mer →

Populära vantar åter i Jokkmokk

Söndagen den 4 juni blir det vernissage för den hyllade utställningen ”Jokkmokk Jukkasjärvi – Marknadsvantar” på Gamla Apoteket i Jokkmokk.
Det är etnologen Erika Nordvall Falck som producerat utställningen, som är en kärleksfull och vacker utställning om mönster, teknik och tradition, med såväl originalvantar som rekonstruktioner.
Sedan vernissagen på Ájtte  Svenskt Fjäll- och samemuseum i februari 2016, har visats runt om i Sverige. …

Läs mer →

Skapa Lönsamhet – endagskurs

Missa inte denna endagskurs i hur du kan skapa lönsamhet för ditt företag!
Under dagen kommer du också få tips och råd hur du kan gå till väga för att synas som småföretagare i glesbygd.
Under en kursdag skall kursen beröra följande områden;
• Lönsamhet – Vad är viktigt för att skapa lönsamhet?
• Prissättning – Väsentligt för lönsamheten!
• Marknadsföring – Att arbeta med effektiv marknadsföring och digital marknadsföring.…

Läs mer →

Sälj under Samiska kyrkodagarna i Arvidsjaur!

De samiska kyrkodagarna kommer att hållas i Arvidsjaur den 16 – 18 juni. Arrangemanget samlar hundratals besökare från såväl Sverige, som Finland och Norge i alla åldrar.
Arrangörerna önskar ordna en kvalitetsmarknad med samisk slöjd, konst och konsthantverk, men också samiska matprodukter. Det finns fortfarande platser kvar och vill du ställa ut/sälja dina produkter  skickar du en ansökan med en lista över de produkter som du vill sälja.…

Läs mer →

Att försörja sig på sitt hantverk

Duodji är inget som massproduceras i fabriker. Det är ett konsthantverk som kräver tid och kunskap om så väl kulturarvet som material och tekniker.
För den som drömmer om att arbeta heltid som duojár, så är kunskaper i att starta och driva företag också en nödvändighet.
Nämnden för Hemslöjdsfrågor har tagit fram en bra guide för den som står inför beslutet att starta eget.…

Läs mer →