Fia Kaddiks Asa Kitokutställning

Fia Kaddiks Asa Kitokutställning

Torsdagen den 1 februari klockan 14.00 är det vernissage för 2017 års Asa Kitokstipendiat Fia Kaddik på Sameslöjdstiftelsen.
Fia Kaddik har valt att kalla sin utställning Sjáragärrge (ungefär: liten sten som slipats mjuk av vattnet). Fia Kaddik webbbild

Läs mer →

Välkommen på vernissage!

Välkommen på vernissage!

Muv Áhkán GápptieMuv Áhkán Gápptie Välkommen på vernissage av Liksjuon Sámien Siäbrries utställning ”Muv Áhkán Gápptie”. Utställningen är resultatet av ett sömnadsprojekt som Lycksele Sameförening hade under 2016, inför 100-årsjubileet av det första samiska landsmötet i Trondheim, och visar hur dräktmodet kunde se ut på Elsa Laulas tid.…

Läs mer →

Sök Asa Kitoks arbetstipendium!

Sameslöjdstiftelsens Asa Kitokstipendium är ett stipendium inrättat till Asa Kitoks minne. Asa Kitok var en skicklig samisk konsthantverkare som både utvecklade och räddade kvar, den då utdöende rotslöjden.
Stipendet är ett så kallat arbetsstipendium. Syftet med stipendiet är att du som samisk slöjdare, konsthantverkare eller designer ska ges möjlighet att få fördjupa dig litet extra inom ett slöjdområde.
Stipendiesumman är idag på 30.000 kronor.…

Läs mer →

Marknadsvantar på Länsmuseum

Marknadsvantar på Länsmuseum

Erika Nordvall Falcks vackra och intressanta utställning om och med vantar kommer att ställas ut på Norrbottens museum. Invigning blir den 11 oktober.
Den 21 oktober klockan 12.00 kommer Erika Nordvall Falck själv att guida utställningen.
Den 22 oktober kommer Solveig Labba, som är en skicklig slöjdare och erfaren pedagog att hålla en work-shop för barn och unga.
Markadnsvantar program

Läs mer →

Inventering vecka 34

Vi vill passa på att tacka alla kunder, slöjdare och volontärer som bidragit till att göra vår medverkan Världens renskötares kongress till en succé!
Vi kommer att passa på att inventera butiken under vecka 34 och måste därför hålla stängt! Övrig verksamhet rullar på som vanligt och du når oss på e-post och per telefon. Har du vägarna förbi är det bara att ringa på dörren!…

Läs mer →

Världskongress i Jokkmokk

Den 16:e till 21:a augusti pågår en internationell kongress med renskötande folk från hela världen i Jokkmokk. Det är The 6th World Reindeer Herders Congress som anordnas vart fjärde år på olika platser i världen. Under kongressen kommer Sameslöjdstiftelsen att anordna en försäljningsmarknad och utställningar i Samernas utbildningscentrums aula. Slöjdare, konsthantverkare och konstnärer från bland annat Sverige, Ryssland och Kina, kommer att finnas på plats.…

Läs mer →